donderdag 9 augustus 2012

De Wauwplaat!

Woensdagmiddag een uurtje eerder naar huis. Even op het werk gauw mijn jagersbroek aan gedaan. Deze broek mag lekker vies en nat worden. En daar gingen we vanaf het werk richting Hilversum. Een goed drie kwartier later liepen we van de auto weg richting de heide. We besloten eerst de natuurbrug te nemen om deze te bekijken. Dit is een brede brug die voor zowel het wild als de mens toegangelijk is. Aan de ene zijde lopen de mensen en de andere zijde het wild. Aangezien je vrijwel overal op de heide met de hond aan de lijn mag lopen is het op deze brug niet toegestaan! Geursporen van de hond maken dat het wild de brug niet meer zal nemen. Deze brug gaat over een autoweg en een spoorlijn heen. Goed de brug was gewoon een brug maar dan flink groen en enigzins lang. Aan het einde van de brug sloegen we rechtsaf en maakten al snel contact met een reebok. Hoewel we in het begin wel het idee hadden dat het minder zou zijn, bleek dit nog best mee te vallen. De kant van Hilversum lijkt wel wat drukker te zijn. We kwamen dit keer veel fietsers en wandelaars tegen. Na wat rond te hebben gezworven gingen we eens lekker op een bankje zitten. Ik hield het 5 minuten uit en ging al snel aan de slag.Ik wilde de AF van mijn camera eens testen of de correctie goed genoeg was. Een mooie reebok was al snel gevonden en ik was weer even zoet. Een korte blik en flink inzoomen deed het idee hebben dat ie goed stond. Na een klein poosje liepen we weer een stukje verder en bleven bij wat veldjes hangen.
Na een uurtje draaien en kijken kwamen we weer terug bij een veldje wat onze aandacht bleef houden. Een Reebok met een hinde bleef hier regelmatig even zichtbaar. Aangezien ze ook nog dichtbij bleven, besloten we het hier te proberen. En niet zonder resultaat!

Het mannetje komt door het gras heen stuiven achter het vrouwtje aan. "Dat wordt hem" zeggen we tegen elkaar. En ja, daar gaat ie. De eerste 2 foto's waren mislukt doordat ze nog te veel beweging hadden. Een grauwe lucht liet het niet toe om hoger dan 1/320ste te gaan en dat was net wat te weinig. Maar de volgende drie foto's waren gewoon ragscherp. Vlak over het gras heen geschoten had ik hier een topplaat te pakken. Onze avond kon niet meer stuk!
Helemaal wild keken we even later de beeldjes terug. Helemaal gek waren we dat we zoiets zo dichtbij erop kregen. Je moet het er toch maar voor over hebben om op gevoel en 2 uur willen wachten op iets wat misschien wel helemaal niet komen zal.
Niet veel later begon het heel zachtjes te regenen. Dat zou later weer overgaan. Ergens was het even balen dat ik mijn groothoek niet bij me had. Achter ons stond een hele mooie brede regenboog over de heide heen afgebeeld. Prachtig!

Later hielden we ons bezig met twee jonge bokjes die af en toe boven het gras uit kwamen.


Verder schoot ik ook nog wat mooie platen van de Reebok met zijn vrouwtje.


Dat het bronst is kun je nu wel een beetje zien. Er kwamen nog een paar jonge reebokjes de bosjes uitzetten die het ook wel zagen zitten. Echter de bok vond dat niet leuk en joeg ze dan ook al snel weer weg.
Helaas bleef de tijd niet stil staan en werd het negen uur. We pakten onze spulletjes in en met een goed gevoel liepen we terug naar de auto. Onderweg maar een Mc donald gepakt omdat eten thuis veel te laat en teveel werk zou zijn. Na een topavondje was het goed slapen.

Met vriendelijke groet,

FransCanon40d
Geen opmerkingen:

Een reactie posten