woensdag 16 oktober 2013

Op vakantie in Oostenrijk


Koeien met een bel. We hoorden ze geregeld door de bergen gaan.

Krimmler watervallen.


Eeuwig sneeuw in de bergen. 


 Berg marmotten of Murmeltieren.


De Wolfs Klam. Dit is een kloof met allemaal houten paden en bruggetjes. Hooguit een meter breed. Elk voorjaar wordt dit op gebouwd en in het najaar weer afgebroken. Dit doen ze vanwege het gevaar van vallende ijspegels die er tijdens de koude winter ontstaan.

De Grobglockner route. Wij hebben een klein deel ervan gereden. 49 kilometer met hellingshoeken van 17%. Veel in lage versnellingen rijden en hoog in de toeren blijven. De intree was 33 euro per auto en zeker wel de moeite waard!


 Normaal gesproken zou hier sneeuw en ijs liggen. Dit jaar was het extreem ver terug getrokken.
De Hintertux. Het was er koud boven en het zat dicht door mist. Toch wel een mooie ervaring om eens mee te maken. aan twee dikke staalkabels naar boven gaan.  


Op de terugweg naar beneden zagen we opeens deze Bergmarmotten zitten. Op het tussenstation uit gestapt en ze eens van dichtbij wezen bekijken. Hier hoorde ik ze veel fluiten wat een communicatie methode is onderling. Rustig fluitend is alert zijn en snel fluitend is snel dekking zoeken. We hoorden het allebei.  

 Erg mooi was ook het wisselende zicht. Zo zag je alles helder en zo zat alles dicht. het zorgde voor mooie variaties in de opnames.


 Deze man zong uit volle borst een mooi levens lied. Het ging, zover ik het kon volgen, in het Duits over mooie beeldschone vrouw, de bergen, het mooie Tirol, gebroken harten,schnaps en nog wat. Het klonk erg indrukwekkend en bezorgde gewoon kippenvel. Na afloop kwam hij langs met de pet.
Een mooie Dierentuin in Innsbruck. Hier mochten we wel fotograferen. Wij hadden dit expres na gevraagd omdat we bij een andere dierentuin werden geweigerd om die reden.

 Deze Linx woonde al jaren in de boom. Het bleek echt zijn plek te zijn volgens de beschrijving bij het verblijf.


Een wat lagere berg in de buurt van ons verblijf. Een klein glibberig pad terug naar beneden. Kwartier later goot het pijpenstelen. Toch een leuke wandeling aan over gehouden naar beneden. Het was onze laatste dag en dat gaf dan niet zoveel.

Dat was in vogelvlucht onze vakantie in Oostenrijk.

2 opmerkingen:

 1. Prachtige serie foto's!
  Groetjes, RW & SK

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi RW en SK,

  Bedankt voor jullie reactie. Jullie ken ik nog niet. Maar bedankt! Een mooie hobby waar je steeds weer tijd te kort voor hebt.
  Groet,

  Frans

  BeantwoordenVerwijderen