dinsdag 23 oktober 2012

Bronst. Het is weer oktober

 
Het is weer oktober en voor ons een leuke periode in de AWD. We gaan dan weer de bronst volgen. Er zijn al heel wat blogjes over vol geschreven zag ik dus wij beperken het tot enkele beelden. Afgelopen zaterdag was het licht tot zwaar bewolkt maar droog. Ideaal om er op uit te gaan. En dat deden we dan ook. Autootje in het parkeervak en lekker aan de wandel naar de arena. aan gekomen een stekje op gezocht en ons aldaar op de grond geinstalleerd. Een heel uur lang zitten luisteren en kijken naar de bronstgebeuren.
 

 

Een wat oudere man dreef daar zijn vrouwtjes bij elkaar terwijl de concurenten erom heen zwermden.


Wanneer je wat geduld weet te hebben, er moet ook wel wat gebeuren voor je, dan komen er nog best leuke dingen langs.


Jongen bokjes
Een vermoeide bok

 
Een nieuwsgierig bokje
 


Een hongerige spitsertje 

 
En natuurlijk ook de gevechten. Meerdere gevechten die dag kunnen bekijken en horen. Alleen waren soms die takjes en die stammetjes behoorlijk lastig en lukte het niet altijd om een mooie actieplaat te maken. Toch kregen we ze een keertje mooi vrij met het onderstaande resultaat.
Dit jaar heb ik me voor genomen om mijn foto's wat meer naar een hoger plan te krijgen. Een betere scherpte, kleur en compositie. Voorgaande jaren vond ik dat soms net niet goed genoeg. 
 
Euhmm.. Lage iso waardes gebruiken? Hmm.. nee, deze is bijvoorbeeld bij 3200 iso genomen. Het laatste licht dat nog beschikbaar was onder de struiken. Wel vanaf een statief genomen. 
 
 
Goed dit was een kleine selectie uit de 130 opnames die er inmiddels zijn. Later gaan we met de allerbeste foto's een mooi boek samenstellen.
 
Met viendelijke groet,

Frans(canon40d)


 

2 opmerkingen:

  1. Ja je heb gelijk een hoge iso heb je nodig wil je wat op de foto's krijgen. Ik had het zelfde. het is moeilijk met het licht daar. Maar je heb wel een mooi serie gemaakt. Echt de brons
    gr Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie serie Frans, tja en het licht maakt het ook wel weer mooi maar moeilijk om te fotograferen.

    BeantwoordenVerwijderen