maandag 18 juni 2012

Een rondje Oost voornse duinen

Alweer een poosje terug heb ik een gebiedje verkend in de Oostvoornse duinen. Het stukje dat ik ging bekijken ligt dichtbij Rockanje en heeft een leuke verstopte parkeerplaats. Dit natuurgebied wordt beheerd door Natuurmonumenten. Naast verschillende vogels ook een aantal reeën weten te spotten. Verder nog genoten van het bos en de duinen wat niet onbelangrijk is voor het leven.

Mijn verhaal in beeld:


Het verschil in licht. Hier was de zon even weg

En hier brak de zon er net door



Een buizerd.





Het onzichtbare doelzoekersysteem van de Torenvalk vast gelegt.




















Een mooie ochtendvulling.

Groet,

Frans

dinsdag 12 juni 2012

Een dagje Texel gedaan.

Nadat we uit Helgoland terug waren, nog een dagje zoek gemaakt op Texel. De ochtend vroeg eruit om de boot van 8 uur te halen. Half in slaap in de auto voor 2 uur rijden en net op tijd de boot gehaald. Daarna een tochtje van maar 20 minuten gemaakt om op Texel te komen. Daar zijn we vooral de kustlijn wezen bekijken en hebben op een aantal plekjes rustig wat zitten kijken.












































































Het licht was al snel erg hard. Het wordt dan erg moeilijk een mooie balans te vinden tussen een foto maken en een foto laten gaan. Ook het histogram goed blijven nakijken op clippen, want dat deed ie al erg snel bij een strakblauwe lucht en volle zon.

Zo bij elkaar was het een erg leuk dagje met veel om te zien.

Groet,

Frans