zaterdag 16 april 2016

Een rondje Heemtuin GoudaEen mooie onweerbui met een hoop water lag te wachten voor de deur. Het hield mij niet tegen om toch mijn spullen te pakken en op de fiets een favoriet rondje te gaan maken in de Heemtuin.

Dit keer ging alles mee. 2 camera's en allebei in de regenjas verpakt op de fiets. Onderweg liep de spanning lichtjes op door een dreigende donkere lucht. Het gaf hele mooie contrasten waarbij wit en zwart steeds scherper werd.


Niet veel later begon het te regenen waarna ik de camera weer snel even opborg. De vorige keer had ik namelijk een grip goed verzopen wat niet nog een keer moest gebeuren

Eenmaal aangekomen in de Heemtuin begon het donkerder te worden en maakte we eerst maar eens op voor een wandeling met af en toe een plaatje.


Regenkap over het hoofd en dan lekker wegdromen in de sfeer. De kleuren worden vaak wat intensiever als het nat wordt.

Later werd het weer lichter en ging het zachter regenen. De contrasten waren nog erg hoog wat mijn camera niet erg kon waarderen. Ik schoot mijn camera in op de 18%grijskaart en liep wat rondjes heen en weer in afwachting van de zon die al spoedig onder de wolken vandaan zou piepen. Daarna schoot ik een wereldserie. Een heel zuiver en scherp licht ging als een spotlicht alle accenten langs om ze een voor een aan te duiden. Het magische duurde misschien maar 10 minuten. Toen was het alweer voorbij.Bij deze bos narcissen had ik al begin van de middag een idee. Ik zag en voelde alleen nog niet goed hoe het plan zou moeten worden. Nadat ik het hele gebied had rond gelopen, was dit waar ik naar zocht.

Op de terugweg wilde ik ook nog even op een vast veldje kijken. Misschien waren er nog wat pulletjes om te zien. Dat bleek wel en nog erg veel ook.

En zo was mijn tochtje weer mooi afgesloten.

Met vriendelijke groet,

Frans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten