vrijdag 25 maart 2016

Het voorjaar in de Heemtuin

De Heemtuin is een mooie omgeving die makkelijk bereikbaar is. Als het soms te vol wordt dan trek ik mij hier even een poosje in terug.

De serie bestrijkt een paar dagen en laat leuke fragmenten zien van een beginnend voorjaar.

Eerst een mooie serie op een ijskoude zondagmorgen in de Heemtuin in Gouda. Het eerste uur was letterlijk overleven en zoeken naar warmte. Een ijskoude krachtige wind deed mij huiveren en de drang naar fotografie even naar de achtergrond verdwijnen. Een uurtje later werd het warmer en kreeg ik volop beelden en ervaringen om van te genieten.

 Een erg mooie trouwfoto!
Deze mooie jongedame liet mij toe haar tot 2 meter te naderen. Daarna ben ik op de groothoek en met de 70-200 een leuke serie gaan maken van haar poetsbeurt. Geweldig om naast zo'n mooi dier plat op de grond te liggen en het te mogen aanschouwen. Na een half uur ging zijn op haar gemak weg en stond ik met serieuze onderkoelings verschijnselen weer op om een opwarm rondje te maken.Toen het verliefde paartje weg zwom kreeg ik het sterke gevoel:" hier MOET ik bij blijven!" Ik pakte nu mijn telecombinatie en stelde de camera op goed geluk in. Niet veel later kreeg ik een prachtige voorstelling van een zwanen-bals. Wat een prachtige en met passie vervulde dans en mooie ervaring om die paring eens bij te mogen wonen. Een schitterende dans en liefkozingen voor de paring kwam en een mooi naspel als kroon op de liefde was de afsluiting.


 Daarna tijdens het opwarm rondje kreeg ik ook nog een paartje futen in het zicht. Het mannetje was naar de bloemenzaak geweest en bracht een mooi boeketje naar het vrouwtje. Tot een paring kwam het niet maar het schouwspel van het verleiden was weer wel erg mooi om mee te maken.

De volgende serie is ook in de Heemtuin gemaakt. Echter een weekje later. 

Eerst het verhaal van de zwanen. Ik had weer last van een onrustige middag dus besloot erop uit te gaan. Onderweg zag ik al een drietal zwanen aankomen. De achterste was erg agressief en joeg de twee zwanen voor hem op. Ik wilde dat eens af kijken en ging naast mijn fiets wachten tot ze dichterbij zouden komen. Ze staken over en daar ging het nog harder. De achterste ging klapwiekend nu nog sneller op de voorliggers af. Ik pakte mijn camera en stelde hem in voor de actie. Zou het een paring worden? Dan zat ik eerste rang. En ja, hij pikte de eerste op. Alleen ik miste dit keer wel de passie van de afgelopen zondag. Het was ronduit agressie wat ik zag. Ik schoot eerst de serie en kreeg toen steeds sterker het gevoel dat of de zwaan was bezig zijn slachtoffer te doden of een verkrachting van het vrouwtje om zijn rivaal af te bluffen. Ik pakte mijn camera en holde naar de twee toe. Greep de agressor bij zijn vleugels en bood het slachtoffer de ruimte om te vluchten. Later overdacht ik de situatie nog even en had een klein beetje twijfel of ik wel juist had gehandeld. Maar met het verhaal van de afgelopen zondag kreeg ik er meer vrede mee.
 Later pakte ik mijn camera weer in en ging verder richting de Heemtuin. Fiets geparkeerd en lekker een beetje rond gaan dwalen. Veel fazanten gezien, eksters, een havik, bruine kiekendief en natuurlijk een hoop ganzen. Het werd een mooie middag.

 
Veel kijk plezier en bedankt voor het kijken naar mijn foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten