maandag 9 maart 2015

Een heerlijk weekendje buiten door gebracht.

Een heerlijk weekend buiten door gebracht. Een bezoek aan het Park de Hooge Veluwe en een mooie ochtend in het Goudse Hout.

Park de Hooge Veluwe, een bezoek meer dan waard!

Zaterdagochtend met de auto naar het Park de Hooge Veluwe. We kochten een kaartje voor 1 persoon en auto en zo reden we het park op. De auto bij het bezoekerscentrum geparkeerd. Daar trokken we de wandelschoenen aan, de rugzak op de rug en petje op voor de zon. Het plan was om eerst met de witte fietsjes richting Hoenderloo te gaan en dan met de benenwagen weer terug. Dus een mooi fietsje uitgezocht en karren maar. Via de kabouterpaaltjes naar de ingang Hoenderloo gefietst en daar de ros weer gestald voor de volgende bezoeker. Eerst schakelde ik mijn gps in om een globale route te plannen in de vorm van richting naar het bezoekerscentrum. Onderweg gebruikte ik hem alleen om een beetje de goede wegen te nemen. Verder was het kijken, luisteren en fotografen.

Goed. Genoeg gezwamd. Tijd voor een serie foto's
 Na een goed 2 uur paadje in paadje uit te zijn geweest vond ik het even tijd voor rust. Een mooie dikke beuk uit gezocht en heerlijk een uurtje gezetten tussen de wortels tegen de stam. Dat zit fantastisch als je niet al te kieskeurig ben vanwege de bagger. In die tussentijd met de kap over de kop en camera in de aanslag wat vogels geprobeerd te vereeuwigen. Dat lukte nog redelijk. Na wat omzwervingen kwam ik dan eindelijk weer aan bij het bezoekerscentrum en wilde eerst nog wat eten in het restaurant. Na een blik op mijn horloge vond ik het te laat daarvoor en ging door naar de schuilkelder. Dat is een van de observatiepunten van waaruit je de dieren mooi kunt bekijken. Ik had een beetje heel veel geluk om er een gevecht tussen hindes vast te leggen en drie ree├źn te spotten. dat had ik nog niet eerder mee gemaakt hier.Kwart voor zes werd het hoogste tijd om te gaan. het park zou om zes uur dicht gaan en ik zat al over het limiet heen. Een mooie dag in een mooi park.

Goudse Hout
 
Zondagochtend werd ik half acht wakker. Ik keek eens naar buiten en dacht: we gaan weer! Nog duf mijn kleren bij elkaar gezocht en zo zat ik een poosje later in de auto. Dit keer ging ook mijn vrouw weer eens mee op een tochtje. Nu bleef ik wat dichter in de buurt en ging eens kijken in het Goudse hout. Rustig de heemtuin opgezocht en stilletjes tegen de struiken aan door het hek de fazanten, grauwe ganzen, diverse eenden en vogels gekeken. Ook het vogelconcert was het luisteren waard. Kortom we zaten er best.

Een mooi stukje natuur dichtbij gouda.Groet,

Franscanon40d

Geen opmerkingen:

Een reactie posten