maandag 9 februari 2015

Een weekendje Reeuwijkse Plassen

Een weekendje Reeuwijkse plassen in de planning gezet.
Om 06.30 ging de wekker en stond ik op. Een thermosfles hete winterthee plus wat bammetjes kaas gemaakt. Met een kop zwarte koffie en een banaan achter de knopen op de fiets gestapt en reden we in een goed half uurtje naar de Reeuwijkse plassen. De temperatuur viel reuze mee en we kregen een juweeltje van een zonsopgang te zien. Heel snel de groothoek op de camera geschroefd en druk bezig gegaan met plaatjes schieten.
Een klein half uurtje later was de zon op en scheen ze te fel om nog goede foto's te kunnen nemen. Daarop stapte ik over op de vogels. De plas lag vol met eenden en ganzen. Krakeenden, Smienten, kuifeenden en brilduikers. Bij de brilduiker was het tactisch spelen met de mogelijkheden. De momenten dat de brilduiker onder water zat, snel de kant af richting het water en op de knieƫn wachten tot hij weer boven kwam. Vaak zat ie dicht genoeg bij om hem erop te krijgen. Het bleef wel een lastig belichting. veel zwart en veel wit. Dat slikte de camera niet goed. Toch heb ik er eentje waarop hij met een visje boven kwam. De groep met krakeenden en smienten was het voorzichtig werken. Dat lukte ten dele wat wel weer een mooie opvlieg momenten op leverde.


De volgende dag ging ik weer en dit keer wilde ik eens voor Zwart wit gaan. Dat paste wel een beetje bij de sfeer. Grauw en weinig kleur. Mooi om eens de camera in de zwart wit stand te zetten. Eerst nam ik een serie vanaf de kant later zocht ik andere beelden. Ik liep een eindje het water in en kon op die manier meteen eens mijn schoenen testen op waterdichtheid. Ze zijn geslaagd. 
En ook hier stapte ik na een half uurtje over op het telewerk. Troepen ganzen kwamen over en leverde zo hun beelden op. Een paartje Futen waarvan ik er een stel baltsgedrag zag vertonen. Grauwe ganzen in het water met kuifeenden in de voorgrond. Na een poosje besloot ik even bij de kijkwand te gaan kijken. Een andere vogelaar had er nonnetjes gezien en waar ik ook wel belangstelling in had. Er zwom een vrouwtje en drie mannetjes rond. En ook veel smienten, krakeenden en kuifjes. De krakeenden waren erg druk bezig met de vrouwtjes wat weer mooie acties opleverde. Al ben ik sterk tegen verstoring en zijn het wel baalmomenten.En met een landende Grauwe sluit ik het blogje af. Het was een ijskoud weekend met veel mooie beelden die de moeite waard waren om vast te leggen.
Mijn kloffies na een weekendje klei vreten.

2 opmerkingen: