zondag 26 januari 2014

't Goois natuurreservaat

Soms heb je van die momenten dat je even eruit moet. Natuurfotografie en observatie is voor mij een goed manier om het hoofd leeg te krijgen. Even lekker de natuur in waar het allemaal niet zo moeilijk is en de dingen simpel worden gehouden.

Ook zaterdag was dat zo'n dag. In de ochtend wat klusjes en huishoudelijk werk en s'middags de camera op de rugzak in en gaan. Zo tegen een uurtje of een hing ik de loodzware rugzak om en stapte de Westerheide op. Het doel was een rondwandeling en wat "wild"spotten. Doordat het een grauwe dag was en een stevige koude wind, bleef veel wild in dekking. Dat betekende vooral heel hoog in iso zitten en vanaf statief met draadbediening werken. Middelmatig gekleed op de koude kijken en wachten tot je beelden tot stand zouden komen. Het werkte prima.

De observaties.En daar gingen mijn drie ree├źn na ze een dikke half uur te hebben
bekeken.


Dit is een iets bijgewerkte crop om het zoeken wat makkelijker te maken.
Een uurtje later werd te donker om nog redelijke foto's te kunnen maken. Daarop besloot ik de camera op te bergen en een flinke wandeling te gaan maken. Daarmee kon ik ook weer prima op temperatuur komen. Die daalde nog behoorlijk door de wind. De body bleef heerlijk warm maar de vingers hadden het moeilijker en die heb je wel nodig om de camera te kunnen bedienen. 

Mijn wandeling door een mooi stukje nederlandse natuur.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten