dinsdag 19 november 2013

Hoofd leegmaken op de Westerheide.Na een drukke werkweek was ik toe aan een dagje rust. Ik koos de zaterdag voor de Westerheide. Zo rond 10 uur trok ik de heide op met mijn camera's. In het begin was het wel even zoeken voor het ritme, dat kwam later ook weer goed. We begonnen vooral met wat landschapjes en detailfotografie. In de mist was het prima te doen en de onderwerpen werden er eenvoudiger door.
Na een flinke wandeling kreeg ik de eerste ree. Deze was op haar gemak in de luwte van de heide aan het herkauwen. Voorzichtig met kleine stapjes het dier benaderd en op mijn gemak een half uurtje zitten bekijken en fotograferen.De wind en mist werd op een gegeven ogenblik toch wel wat frisjes na een half uurtje stil zitten op de grond. Typisch was dat ik haar wel heb kunnen benaderen maar dat het terugtrekken toch verstorend heeft gewerkt. Ze stond op en ging er weer vandoor. Dat was ergens jammer maar het maakte er voor mij weer een mooie panningsoefening van.
Om warm te worden, nam ik een flink tempo aan en liep de richting van de zon op. De lucht brak net op dat moment open en creëerde prachtige lichtvallen.

Tegen het einde van de middag trok een groep reeën mijn aandacht. Tegen een mooie boom gezeten liet ik alles tot rust komen en zo kwamen de volgende beelden tot stand.
 In het allerlaatste licht en met de handschoenen en muts diep over de oren schoot ik mijn laatste beelden en ging met een mooi resultaat weer richting huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten