dinsdag 29 oktober 2013

Bronst met een gouden randje.Afgelopen zaterdag voor de 2e keer gegaan naar de AWD. De vorige keer was het erg rustig en ook heel weinig activiteit. We waagde er nog een poging aan en dit keer was het wel redelijk druk. Diverse mannetjes waren er bij elkaar gekomen en ook enkele vrouwtjes waren er te vinden.
Tijdens de gevechten was het redelijk tot soms zeer druk. regelmatig ook storend doordat mensen steeds verder naar voren trokken en in het beeld gingen staan. Door regelmatig tussen de benen door te werken, om de mensen heen en er overheen heb ik mijn beelden uit eindelijk toch weten te maken. Het is een boeiende reeks geworden en dit waren de 5 sterren foto's.
Doordat ik regelmatig mijn scherpstelpunten verplaats, wilde het nog wel eens voorkomen dat de AF de voorgrond pakte. Eerst wilde ik hem weggooien maar later heb ik hem er toch in gehouden. Het heeft iets.

Flinke klappen waren er vaak te horen en te zien. Het viel mij ook op dat sommige mannetjes van die bloedneuzen hadden. Daar kwam ik later achter met het bekijken van de serie hoe dat kwam. Ze duiken daar soms met een rotgang naar de grond en dat is niet altijd fijn voor de neus.
Na een poosje had ik het wel gezien en trok mij terug van de drukte. Ik had mijn plaatjes en wilde wat rust. Een eindje verderop ben ik onder wat struiken gaan observeren en daaruit kwamen de volgende opnames.

Niet veel later kreeg ik een paartje in het oog dat pogingen ondernam tot paringen. Echter dit werd steeds verstoord door mensen die dat ook dichtbij wilde bekijken. Zelf had ik een mooie boom opgezocht en zat daar op mijn knieën rustig af te wachten. Half had ik ook overwogen om er mee te stoppen. Ze dreven de groep steeds verder van mij vandaan. Ook een grappig moment gehad. Doordat ik daar tegen een boom aan zat en mijn camera onder een dikke tak vandaan op de groep had gericht, zag een man mij niet. Die had ik dus bijna vol in beeld terwijl hij het gras van water voorzag. Eindelijk trokken de mensen weg en keerde de rust in het bos terug. Wat was dat een verademing na de hele dag mensen voor je langs te hebben lopen. Zeker niet kwaad bedoeld ook echter op een gegeven ogenblik wordt je dat wel zat. Stilletjes observeren en dan je groep op gejaagd zien worden. Maar goed. De rust keerde terug en daar schoot ik mijn wereld serie van een mooie paring. Dit zijn de foto's die kuis genoeg zijn om te publiceren. De rest blijft in privé verzameling.  

Een liefkozing.

Meerdere malen deden ze een paring.Dit was onze bronst van de afgelopen zaterdag. 

Met vriendelijke groet,

Frans(canon40D)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten