zondag 9 juni 2013

Avondwandelingetje Gooise natuurreservaatZaterdagochtend ging half zeven de wekker. Heerlijk duf een pot koffie leeg gedronken en een eitje naar binnen gewerkt. Daarna begon ik de wereld wat actiever te bekijken en konden de klusjes beginnen. Zo tegen één uur werd het wat te warm en maakte mijn vrouwtje een heerlijke pitza klaar. Nadat deze erin zat een heerlijk tukkie gedaan, want jah, het was toch wel wat vroeg opstaan en druk met de klusjes bezig geweest. Een uurtje later werd ik weer wakker en ben het nieuws gaan volgen van een grote brand in een palletopslag in Kampen. Het werd zo half zes en we besloten een rondje te gaan wandelen op de heide bij Hilversum. Het werden een 3 uurtjes best wel erg frisjes maar met erg veel mooie waarnemingen. Specht die zijn kleintje aan het voeren was, een paar prachtige reebokken, kijken naar jagende boomvalken en een mooi landschap bij het laatste licht.

De wandeltocht in beelden.
Officieel is dit dus Nestfotografie. Heel omzichtig te werk gegaan en steeds voor gezorgd zo gedekt mogelijk zonder lawaai te fotograferen. Daarbij ook een ruime afstand bewaard. De beelden zijn dan ook gecropt om nog wat te kunnen zien op beeld. Gebruikte objectief is een 300 plus 2x converter. Daarbij moest ik in de hoogste isowaarde gaan zitten wilde ik nog acceptabele sluitertijden halen. Toch blij dat mijn vrouw dit nest opmerkte. Dat is dan de derde nest op een rij in de zelfde laan.

Hoe dit mogelijk is weet ik nog even niet..Een gif animatie. Wel grappig eigenlijk.

 
 
Dit is een hele mooie reebok. Hij heeft van die typische ogen. Een doordringende blik ook. Of ze nou blauw of staalkleurig ik weet het niet. Blijft een mooie bok! 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten