zondag 29 juli 2012

Gooise Heide

Zaterdagochtend rammeld de wekker oorverdovend ons uit een loodzware slaap. Met een oog nog dicht en de andere half open verteld de wekker dat het 5 uur is. Zucht.. Steun..Met de nodige moed stappen we uit bed en eten een lading pannenkoeken weg en een kop koffie moet het restje slaap verdrijven. Vandaag hebben we het plan om richting Hilversum en Laren te gaan. Daar tussen ligt een erg mooi heide gebied met wat bossen als afwisseling. Op de weg is het nog erg stil en zo staan we dan reeds om half zeven in Laren bij het restaurant "La Place" Daar parkeren we onze auto en stappen we kalm het gebied in. Niet veel later zien we onze eerste ree al staan en het zal de laatste voor vandaag ook niet zijn.
Ook deze dag ging niet voorbij zonder dat ik de byzondere momenten vast legde met de camera.





























Deze dag leverde mij ook een mooie plaat op om de foto die steeds boven aan de site staat eens te vervangen. Uit de serie van ongeveer 200 foto's heb ik een 75 mooie wauwfoto's gedistileerd en met een kleine greep hieruit wil ik u laten genieten.

Met vriendelijke groet,

Frans

maandag 23 juli 2012

Een hele tijd geleden dat ik in de AWD ben geweest.

Zo dat is een hele tijd geleden dat ik in de AWD ben geweest. Afgelopen zaterdag toch eens overdag wezen kijken. De avond, dan ga ik het liefst, kwam niet uit. Dat blijft op mijn verlanglijstje staan! Zaterdag de ingang de Zilk genomen. Netjes een parkeerkaartje gehaald en een intree kaartje. Echter bij dat intree kaartje heb ik zo mijn bedenkingen. Waarom koop je er eentje als die dingen zelden tot nooit gecontroleerd worden? Maar goed. Toch eentje gekocht en vervolgens lekker aan de wandel gegaan. Veel mooie dingen gezien en niet alles vast kunnen leggen.

Het fotoverhaal:
















Met vriendelijke groeten,

Frans

dinsdag 3 juli 2012

Oostvoornse meer

Zaterdag het oostvoornse meer bekeken. De week ervoor waren we in de voornse duinen geweest en nu een stukje dichter bij Rotterdam gebleven.'s'Avonds hadden we een verjaardag en dan is het wel lekker om dichterbij huis te blijven. Goed. Eigelijk moet ik een stukje schrijven over het gebied zelf. ik had mijn standaardlens alleen niet bij me dus is het deze keer alleen wat vogeltjes.

De momenten:

Het grasmusje.(vrouwtje)

grasmus


Het was steeds goed kijken waar die zat.


Een gehavende Wulp. Deze zit zo te zien flink in de rui.

Heeft ook wel wat. Een mooi zoekplaatje.


Gewoon eventjes wachten. Komt ie vanzelf naar je toe.

Familie Fuut.


Zo. Een paar plaatjes om te laten zien.

Met vriendelijke groet en kijkplezier,

Frans